Semi autonome systemen

De interesse in eigen opslag van energie middels accu’s groeit, maar in Nederland is de investering nog aan de hoge kant. Daar zal verandering in komen.

Enkel met accu opslag is het in Nederland niet mogelijk de winter ‘door’ te komen. Ondersteuning van het net blijft wenselijk, waardoor u vast blijft zitten aan de relatief hoge aansluitkosten. En dankzij de salderingsregeling krijgt u een goede prijs voor de door u geleverde energie.

Zodra de salderingsregeling verdwenen is (vanaf 2023 wordt deze afgebouwd) ontvangt u een laag bedrag voor de door u geleverde energie en betaalt u een hoger bedrag voor de door u afgenomen energie. In dat geval kan een accuopslag systeem financieel lonend worden. Overdag laadt uw accu op en ’s avonds gebruikt u de opgeslagen energie.

Het is ook mogelijk in de winter een aggregaat in te zetten en dan van het net los te gaan. Zodra het systeem een lage accuspanning registreert zal het aggregaat automatisch starten om de stroom voor uw huishouden te leveren en de accu’s weer op te laden. Uw aggregaat zal een paar keer per week draaien, afhankelijk van uw accucapaciteit en energieverbruik. In zo’n geval heeft u geen netaansluiting meer nodig, maar heeft u wel de onderhoudskosten van het aggregaat. Deze systemen zijn natuurlijk beter geschikt voor het buitengebied dan voor de bebouwde kom…

De meeste fabrikanten van Solar apparatuur hebben ook al accu opslag en management systemen in het assortiment. De fabrikanten en leveranciers zijn klaar voor de transitie. Wij kunnen alle mogelijke systemen leveren en installeren.

Wij hebben dankzij onze autonome verhuur systemen veel ervaring met accu opslagsystemen en zijn klaar voor de eerste klant die zijn/haar reguliere huis (semi) autonoom wil maken!