Autonome systemen

Naast net gekoppelde systemen zijn wij ook zeer bedreven in kleinschalige autonome systemen. Elektriciteit tot uw beschikking daar waar geen netaansluiting aanwezig is. Bijvoorbeeld in uw caravan, camper, tuinhuisje, auto, etc.

Bij autonome systemen wordt de energie van de zonnepanelen opgeslagen in 1 of meerdere accu’s. Een omvormer maakt vervolgens van de accuspanning een 230V ‘net’ spanning. Zo beschikt u over 12V of 24V, maar ook over 230V.

Het aantal zonnepanelen, de accucapaciteit en het vermogen van de omvormer zijn ‘gelinkt’ aan elkaar en worden bepaald aan de hand van uw behoefte.

De grotere systemen zijn te koppelen met een aggregaat. Dan heeft u geen last van stroomuitval vanwege een lege accu. Een aggregaat springt automatisch aan als de accu’s leeg raken of bij een grote stroomvraag. Ideaal.

Het is wenselijk dat het aggregaat een heel goede geluidsdemping heeft. Dankzij onze eigen R&D in autonome verhuur systemen hebben wij kennis en ervaring met het bouwen van geluidgeïsoleerde bekistingen voor aggregaten.

Wilt u graag autonomie in uw caravan en gebruikt u deze voornamelijk s’ zomers? Gebruikt u enkel elektra voor kleine dingetjes zoals verlichting en voor bijvoorbeeld een laptop? Dan is 1 zonnepaneel met 1 accu en een kleine omvormer al voldoende om in uw dagelijkse stroombehoefte te voorzien. De kosten van zo’n systeem bedragen doorgaans zo’n 6 tot 800 euro en zijn dus goed te overzien.

ecosynergy autonoom systeem
ecosynergy autonoom systeem 2