“Ondersteund door mijn lbo, mbo en hbo-opleiding met afstudeerrichting elektrische energievoorziening en elektronica en een idealistisch gedachtegoed heb ik met Eco Synergy al vele projecten mogen verzorgen en kan ik zodoende bogen op een jarenlange ervaring met het geven van advies, levering en installatie van zonnepaneel installaties”.

Eco Synergy is inmiddels al ruim 15 jaar actief in de solar branche en is de laatste jaren flink aan het groeien. Eco Synergy beschikt over een vaste installatiecrew, een vaste kantoorbezetting, een eigen opslagruimte, (semi) elektrisch transport en over gecertificeerde meetapparatuur.

Het persoonlijk contact, meedenken met de klant en klanttevredenheid vanaf het eerste gesprek tot de eindoplevering zijn factoren die bij ons erg belangrijk zijn. ‘De meerwaarde zit in de samenwerking.’

Bij de selectie van onze leveranciers en de gebruikte materialen kijken we naar de betrouwbaarheid en kwaliteit, maar ook naar de duurzaamheid van de producenten. We hebben een sterke voorkeur voor Europese bedrijven boven Aziatische bedrijven, vanwege de kwaliteit maar ook vanwege de garantie afhandeling. Aziatische bedrijven werken volgens de Aziatische wetgeving die minder ‘consumentvriendelijk’ is dan de Europese wetgeving. We wijken enkel uit naar Aziatische producenten in geval we in Europa niet kunnen slagen in hetgeen wat gewenst is.  

Na afronden van de installatie verrichten we op verzoek metingen om te beoordelen of de gehele elektrische huis installatie (nog) aan de eisen voldoet. Onder ander de aardgeleidingsweerstand en de circuitweerstand worden bepaald. Ook wordt het correct functioneren van de beveiligingsapparaten nagekeken. Alle bevindingen worden overzichtelijk in een rapport verwerkt.

Ook kunnen we het energiegebruik van de afzonderlijke groepen in de meterkast gedurende een bepaalde periode monitoren om een goed beeld te kunnen schetsen hoe en waar u uw energie verbruikt. Dit soort metingen zijn meestal weer aanleiding om besparingen in uw energieverbruik door te kunnen voeren en gaan meestal vooraf aan een zonnepaneelinstallatie.

Als extra service kunnen we indien gewenst het gehele traject van de btw teruggaaf verzorgen.

Lokaal werken

Eco Synergy is een lokaal opererend bedrijf. Lokaal werken heeft vele voordelen. De afstand tussen klant en bedrijf is klein. Even langs rijden om de installatie na te kijken in geval van problemen is geen grote moeite en lokaal werken is een enorme besparing van CO2 uitstoot, omdat er relatief weinig kilometers gemaakt hoeven te worden. Ook is lokaal werken kostenbesparend. Om deze redenen concentreert Eco Synergy zich met name op de Stedendriehoek. Met de hoofdvestiging in Teuge en een tweede vestiging in Zutphen zijn we altijd dicht bij.